Elena Stoica este considerată de mulţi una dintre cele mai influente persoane din Comăneşti. Membră de frunte a PNL-ului şi ascultătoare din fire, Stoica a intrat iute în graţiile primarului „economist“ Viorel Miron care nu s-a dat în lături să o pună pe lista parlamentarilor la alegerile din 30 noiembrie 2008 și, în cele din urmă, după plecarea doctorului Gabriel Martinescu, să o numească la conducerea Spitalului “Ioan Lascăr” din Comănești.

Pe vremea aceea, în stilul caracteristic, Miron o nu se sfia nici să-şi elogieze colega de partid: „Experienţa în administraţia publică, cît şi pregătirea profesională o plasează pe Elena Stoica pe primul loc în preferinţele elctoratului de la noi, iar acest lucru nu face decît să ne bucure, deoarece vom avea încă un parlamentar a cărui uşă o vom putea deschide ori de cîte ori vom avea nevoie.“
Din păcate Miron n-a mai apucat să apeleze la Elena Stoica în calitate de parlamentar fiindcă, un an mai tîrziu, la 30 decembrie 2009, la uşa acesteia au bătut cei de la Agenţia Naţională de Integritate – ANI, ce au înştiinţat-o că i s-a deschis dosarul nr. 26/I.I./2008 pentru fals în declaraţii.

ANI A CONDAMNAT-O PENTRU FALS ÎN DECLARAŢII

stoicaelena_blur1


Hotărîrea Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie privind recursul formulat de infractoarea PNL-ista Elena Stoica 

Conform documentelor depuse la dosar ANI a constata că febleţea lui Viorel Miron, pe cînd era şefă a Administraţiei Finanţelor Publice din Comăneşti, „uitase“ să menţioneze că mai deţinea şi funcţia de administrator la S.C. Stora Contab S.R.L, firmă condusă de Liliana Dinică, precum şi calitatea de cenzor la Ferma Natural – Cooperativa Agricolă şi cenzor supleant la S.C. Transmin S.A.
Aceste aspecte au fost apreciate de procurori ca fiind indicii cu privire la săvîrşirea de către Stoica Elena a infracţiunii de fals în declaraţii, prevazută de art. 292 Cod Penal, fiind sesizat Parchetul de pe lîngă Judecătoria Moineşti.
Tot din analiza declaraţiilor de interese, completate la data de 31 mai 2006 şi 11 iunie 2008, precum şi a documentelor suplimentare, solicitate instituţiilor competente, a mai rezultat faptul că Stoica Elena s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 mai 2006 – 1 octombrie 2008, întrucît a deţinut atît calitatea de funcţionar public, ocupînd funcţia de şef al Administraţiei Publice Comăneşti, cît şi funcţiile de administrator şi cenzor la diferite persoane juridice de drept privat.
Cazul a fost trimis la Judecătoria Moineşti iar la data de 2 februarie 2010, recursul depus de Stoica Elena împotriva sentinţei civile nr. 49 din 30 martie 2009 a Curţii de Apel Bacău a fost respins ca nefondat.

PROTEJATA LUI VIOREL MIRON AFACERI 
CU PDL-ISTUL PENAL DANIEL FUNERIU

hcl-070-21-04-2011

Hotărîrea Consiliului Local Comăneşti prin care infractoarea PNL Elena Stoica este numită cenzor la SC Eco Valea Muntelui SRL Comăneşti

Demisă de la şefia Administraţiei Finanţelor Publice din Comăneşti, Stoica Elena se va reorienta şi, cu ajutorul prietenilor politici ai primarului Viorel Miron îşi va continua nestingherită afacerile.
Mai întîi va reuşi să „împuşte“ două contracte substanţiale cu Ministerul Tineretului care, sub conducerea lui Daniel Funeriu, îi va vira în conturi nu mai puţin de 27 513, 66 Euro reprezentînd „servicii de expertiză financiar-contabilă pentru proiectele nr. ID63709 şi ID56872“.
Doi ani mai tîrziu, DNA va cere Preşedintelui României aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Funeriu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2009 – 2012, tocmai pentru abuz în serviciu şi implicare în Dosarul Microsoft.

CONTRACTE DE ZECI DE MII DE EURO DIN BUGETUL 
ORAȘULUI CADOU DE LA VIOREL MIRON

stoica-elena

Cu banii abia intraţi în cont, Elena Stoica va încerca şi va reuşi însă noi inginerii financiare, de data asta cu Primăria Comăneşti, condusă de şeful şi protectorul ei, Viorel Miron.
Acesta, la data de 21 aprilie 2011, îşi va numi protejata cenzor la SC Eco Valea Muntelui SRL Comăneşti şi apoi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Orăşenesc „Ioan Lascăr“.
Şi, ca şi cum salariile pe care le primea din funcţiile de mai sus nu-i erau de ajuns pentru un trai fericit, drept mulţumire pentru susţinerea acordată în cadrul PNL Comăneşti, la data de 21 iunie 2012, Viorel Miron, primarul Comăneştiului, ca reprezentant al Oraşului Comăneşi, îi va mai oferi Elenei Stoica şi contractul nr. DA3038217, prin achiziţie directă, ce prevede ca, pentru „servicii de consultanţă în domeniul evaluării în vederea expertizării păşunii oraşului Comăneşti“, fosta şefă a Administraţiei Finanţelor Publice Comăneşti să primească din bugetul local suma de 14 083,33 Euro (adică 62 872 lei).

Potrivit documentelor trimise pe adresa noastră de angajaţii primăriei Comăneşti, Viorel Miron a încheiat în ultimii ani alte 18 contracte prin achiziţie directă cu firme ale familiei Elenei Stoica.
„Primăria Comăneşti a plătit peste 7 500 de euro unor firme ale familiei Stoica, sub pretextul că aceasta va oferi primăriei «servicii de auditare financiară» şi va livra o serie de echipamente tehnice. Nimeni din Primărie nu-și amintește ca firmele să fi şi oferit aceste servicii, așa cum scrie în acte!”, au declarat angajaţi ai primăriei.

frogex

Cele 16 contracte oferite de Viorel Miron prin achiziţie directă firmei Frogex SRL. Coloana evidenţiată cu galben indică sumele în euro primite de Cătălin şi Elena Stoica din bugetul primăriei Comăneşti

Este vorba despre firma „Frogex SRL“, cărei cifră de afaceri în 2015 a fost de 325, 204 lei.
Înfiinţată în 1995 de soţul Elenei Stoica, Cătălin Gheorghe Stoica, firma îşi are sediul în Comăneşti, pe strada Pieţii nr. 4, bl. 4, ap. 2 şi, deşi în Registrul Comerţului are trecut ca tip de activitate „transporturi rutiere de mărfuri“, firma a fost folosită de primarul Viorel Miron pentru contracte prin care „Frogex“ se oferă să livreze primăriei Comăneşti „ţevi, robineţi, mufe, vane şi dopuri“.
Pentru aceasta Miron a încheiat cu firma familiei Stoica 16 contracte în valoare totală de 3 686,47 euro.

elirova

Firma Elirova EXIM SRL, înfiinţată de Cătălin şi Elena Stoica

Alte 2 contracte au fost încheiate cu firma „Elirova Audit SRL“, înfiinţată de Elena şi Cătălin Gheorghe Stoica în 1998.
Firma, cu numai 3 angajaţi, se ocupa cu activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management şi iniţial şi-a avut sediul tot strada Pieţii nr. 4, ulterior mutîndu-se pe strada Arinilor nr. 14 B.

elirova-2

Cele două contracte în valoare de 3 852, 25 euro pe care Viorel Miron le-a oferit prin achiziţie directă firmei Elenei Stoica. 

„Elirova Audit SRL“ va primi, pe 16 mai şi pe 11 septembrie 2014, două contracte în valoare totală de 3 852, 25 euro  pentru noi servicii de auditare financiară pe care Elena Stoica se angajează să le ofere Primăriei.
Așadar, un simplu calcul dovedeşte aşadar că, între 1 aprilie 2013 şi 11 septembrie 2014, în conturile familiei Elena şi Cătălin Stoica au intrat, de la bugetul local, prin achiziţii directe, nu mai puţin de 7 538,72 euro.
Odiseea afacerilor dintre Viorel Miron şi firmele PNL-istei penale Elena Stoica nu se opreşte însă aici.

Astfel, la doar 3 ani de cînd fusese ales primar al Comăneştiului, „economistul“ Viorel Miron a oferit firmei „Frogex SRL“, condusă de soţul Elenei Stoica, Cătălin Gheorghe Stoica, nu mai puţin de 4 licitaţii „cu dedicaţie“.
Astfel, pentru a-şi consolida prietenia pe banii publici, Cătălin Stoica va reuşi să cîştige, între 12 – 17 decembrie 2007, trei contracte cu Primăria Comăneşti în valoare totală de 47 199 euro, firma „Frogex SRL“ obligîndu-se să livreze Primăriei, în schimbul banilor diverse produse pentru consolidarea Şcolii nr. 5.
Şapte luni mai tîrziu, la data de 9 iulie 2008, firma familiei Stoica va mai pune mîna pe încă un contract în valoare de 9 171, 06 euro pentru a oferi Primăriei „produse şi materiale de construcţii“.
Un calcul simplu arată aşadar că, în 7 luni, firma Frogex SRL a încasat de la Primăria Comăneşti nu mai puţin de 56 370, 35 euro.

frogex-noi-1-5637035-euro

Contracte de 56 370, 35 Euro de la bugetul Comăneştiului au fost cîştigate de PNL-ista Elena Stoica în doar 7 luni

ELENA STOICA, NOI CONTRACTE CU
DEDICAŢIE DIN PARTEA
 MINIŞTRILOR PDL

După ce izbutise să „împuşte“ două contracte substanţiale cu Ministerul Educaţiei care, sub conducerea PDL-istului penal Daniel Funeriu, îi va vira în conturi nu mai puţin de 27 513, 66 euro, fosta şefă a Finanţelor din Comăneşti, condamnată de ANI pentru fals în declaraţii, va continua afacerile cu Ministerul Educaţiei şi sub succesorul lui Funeriu, PDL-istul Cătălin Baba.
Astfel, în 4 zile (23 – 27 mai 2011) firma „Elirova Audit SRL“, condusă de Elena şi Cătălin Stoica, va pune mîna, tot prin licitaţii cu dedicaţie, pe contractele DA1891686 şi DA1879206, în valoare totală de 14 762, 5 euro.

AFACERI ŞI CU PRIMARUL PENAL DIN PRĂJEŞTI

catalin-stoica

Şi, ca să nu îşi iasă din mînă, la 10 noiembrie 2014 Elena Stoica va mai încasa un contract, de data asta în valoare de doar 252,28 euro, de la Primăria Prăjeşti, condusă de PDL-istul Eugen Antica.
Doi ani mai tîrziu, în vara acestui an, Antica a fost condamnat de Tribunalul Bacău la 3 ani de închisoare, pentru luare de mită şi 1 an închisoare pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Fostul primar a fost trimis în judecată în vara anului trecut, în urma unui denunţ făcut la DNA de Costică Rusu, administrator al Rombet. În rechizitoriu se spune că edilul ar fi favorizat acordarea contractului de achiziţie publică pentru construirea unui nou sediu al Primăriei Prăjeşti către SC Rombet SA.
În schimbul acestui favor, spune în denunţ Costică Rusu, Eugen Antica i-ar fi cerut, drept mită, 10 la sută din valoarea lucrărilor.
„În baza acestor solicitări, inculpatul Antica Eugen a primit suma totala de 43.746,98 lei, în două tranţe, la datele de 12 decembrie 2007 şi 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societăţi pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct”, spun procurorii DNA.

FABULOASA AVERE A ELENEI STOICA
A FOST ŞI CONSILIER LOCAL

stoica-elena

Declaraţia de avere depusă în 2005 de consilierul local PNL Elena Stoica

În 2005, la doar un an de cînd ajunsese primar al Comăneştiului, Viorel Miron va reuşi să îşi numească protejata PNL-istă în Consiliul Local al oraşului Comăneşti.
Conform declaraţiei de avere depusă de aceasta, la 6 mai 2005, Elena Stoica deţinea un teren intravilan de 1207 mp, două apartamente şi o casă în Comăneşti, bijuterii şi o vioară Stradivarius în valoare de 15 000 de euro, acţiuni la trei firme în valoare totală de 369 061 ron, credite în valoare de 1 137 000 ron, venitul anual încasat fiind de 152194 ron (12682 ron lunar). 
După 13 ani, cînd Elena Stoica a primit în dar postul de manager al Spitalului “Ioan Lascăr” din Comănești, averea acesteia crescuse cu încă un teren de 2000 mp, un Audi A4, bijuterii din aur și argint în valoare de 35 000 lei, un cont de 4603 euro la Banca Transilvania, un altul de 5000 lei la Libra Bank, venituri din activități independente în valoare de 45 420 lei și venituri în valoare de 21867 lei din închirierea apartamentului din strada Pieții.

(Visited 595 times, 1 visits today)